Menu Sluiten

Over mij

Ik ben Alexandra Kuipers, jurist bij Rechtonder, en al meer dan 16 jaar werkzaam als jurist. Ik heb 16 jaar ervaring in wetten en regels die belangrijk zijn voor ondernemers en diezelfde jaren ervaring in dat recht toegankelijker maken voor ondernemers. Die kennis en ervaring zet ik in om te zorgen dat jij en je onderneming juridisch sterk staan.

Juridische documenten zijn bij mij daarom een weerspiegeling van wie jij en je bedrijf zijn. Zodat de documenten doen wat ze moeten doen en jij begrijpt wat erin staat.

Het abonnement is jouw praktische dagelijkse steun in de rug met:

  • een bibliotheek vol met praktische toepasbare informatie en sjablonen die zeer relevant zijn voor online kennisondernemers.
  • en directe toegang tot een jurist voor vragen en wijzigingen.

De modulen om zelf je eigen documenten op te stellen, inclusief uitleg, handleiding en sjabloon.

What they say

Alexandra Kuipers (1968) is een ondernemer met een passie voor recht(vaardig). Zij is de jurist die ‘gewoon’ overkomt, ze praat zonder ingewikkelde woorden en juridische zinnen. Haar klanten zeggen dan ook van haar, ‘je kunt met Alexandra heel makkelijk praten over juridische zaken, ze is toegankelijk, denkt met je mee en legt alles op een begrijpelijke manier uit.’

Haar missie is ondernemers te leren het recht (de wetten en regels) voor zich te laten werken. Zodat ze problemen kunnen voorkomen in plaats van dat ze achteraf moeten puinruimen. Ze heeft hiervoor verschillende middelen ontwikkeld zoals bijvoorbeeld de ‘checklist juridische documenten’ en ze geeft daarnaast masterclasses over juridische onderwerpen voor ondernemers.

Mijn verhaal

In Portugal

Op dit moment zit ik in Portugal, iets waar ik al heel lang over droomde, maar steeds uitstelde. Ik wilde heel graag richting het zuiden omdat ik last heb van winterdepressies en ik liever een zonnig humeur heb. Afgelopen augustus (2023) heb ik daarom de knoop doorgehakt en (met buikpijn van de spanning) voor 4.5 maand een woning geboekt. Ik ben met de auto (in 4 dagen) samen met poes Lizzy naar Portugal gereden, een ritje van 2400 km. Wat achteraf heel erg meeviel. Lizzy deed het geweldig goed zowel tijdens de reis (oké, er was af en toe wat klaaggezang van de achterbank) als in de hotelkamers. En hier in de molen, waar we nu wonen, is het alsof het nooit anders is geweest. We voelen ons hier allebei thuis. Reden dat de beslissing definitief gaat worden, wij gaan emigreren naar Portugal. Sinds april zijn we weer in Nederland om praktische zaken te regelen zodat we straks kunnen gaan emigreren.

Ik houd van recht.

Ik geloof in recht(vaardig) en ik vind dat iedere ondernemer recht heeft op recht. Dat geldt ook voor kleinere ondernemingen, voor die ondernemers zet ik me graag in. Zodat ook zij toegang hebben tot praktische juridische informatie en documenten die gaan helpen hun bedrijf te versterken. Omdat ik graag zie, dat ze goed voor zichzelf en hun bedrijf zorgen. Zodat ze zonder zorgen kunnen ondernemen en niet in de stress schieten omdat zaken juridisch niet goed geregeld zijn. Waarom blijven hangen in twijfels en zorgen terwijl het met mijn hulp zo simpel kan worden opgelost?

Mijn carrière.

Mijn juridische carrière bestaat uit twee gedeelten. Ik ben mijn carrière gestart bij de gemeente en had de taak ondernemers te helpen door het juridische landschap van vergunningen en ontheffingen te navigeren. Want vaak heb je als fysieke onderneming vergunningen en/of ontheffingen nodig voor je onderneming. Daar viel het me al op dat recht vaak als ingewikkeld wordt ervaren terwijl dat helemaal niet nodig is.

Dat is ook de reden dat ik gestart ben met mijn huidige onderneming, Rechtonder. De naam Rechtonder is opgebouwd uit twee woorden, ‘Recht (voor de) Ondernemer’. Daarmee geeft de naam Rechtonder precies aan waarom ik doe wat ik doe. Mijn hart ligt nog steeds bij ondernemers helpen met hun rechten zodat deze voor ze werken, maar dan wel op zo’n manier dat het voor hun ook duidelijk is.

Ik heb ondertussen al vele ondernemers mogen helpen. De mooiste complimenten die ik kreeg?

‘Bij jou voel ik me tenminste begrepen.’ ‘Ik snap nu eindelijk waarom dit er in moet staan.’ ‘Zo fijn dat je dit toelicht, nu snap ik waar ik op moet letten.’ ‘Zo fijn dat je meedenkt met wat belangrijk is voor mijn onderneming.’ ‘Je hebt me helemaal gerustgesteld.’

Ben jij toe aan juridische zekerheid?